AH-64

 

آپاچی

۱۹۷۵

Apache

هلیکوپتر تهاجمى روزپرواز/شب‏‌پرواز
  • نامگذارى نظامى امریکایی:  اى.اچ.-۶۴
  • نامگذارى نظامى اسرائیلی: پتِن
  • سازنده: مک‏‌دانل داگلاس (ایالات متحده امریکا)
در مناقصه‏‌اى که «نیروى زمینى ایالات متحده» براى ساخت «هلیکوپتر تهاجمى پیشرفته» مطرح کرد، بخش هلیکوپترسازى شرکت هیوز طرح مدل ۷۷ را پیشنهاد نمود. اولین پیش‏‌نمونه از دو فروند اولیه این طرح، به‏ نام واى.اى.اچ.-۶۴، در ۳۰ سپتامبر ۱۹۷۵ پرواز کرد. در دسامبر سال بعد، نیروى زمینى این طرح را برنده مناقصه اعلام کرد، و در اواخر ۱۹۸۱ آن‏ را آپاچى نامید. در آن زمان، نیروى زمینى خواستار خرید ۸۲۱ فروند آپاچى بود؛ ضمن آنکه صادرات ۱۰۴ فروند آن هم پیش‏‌بینى شده بود.

آپاچى بر مبناى رویه جدید طرحهاى تهاجمى طراحى شده است؛ دو نفر خدمه پروازى در آرایش پشت‏‌همى قرار مى‏‌گیرند، و شیشه‏‌هاى کابین، تماماً تخت و بى‏‌انحناء است. براى مقاومت قطعى در برابر گلوله‏‌هاى ۱۲/۷ میلیمترى و مقاومت نسبى در مقابل گلوله‏‌هاى ۲۳ میلیمترى، کابین و بسیارى از قسمت‌هاى حیاتى آپاچى از زره پوشیده شده است. همچنین، ضمن استفاده از سیستم‌هاى هشدار لیزرى و جنگ الکترونیک، اگزوز موتورها هم به سیستم تخفیف‏‌گر امواج مادون قرمز مجهز شده است.

از نیمه دهه ۱۹۸۰ برنامه‏‌هایى براى گسترش قابلیت‌هاى آپاچى در درگیریهاى هوابه‏‌هوا آغاز شد. طى این برنامه‏‌ها، آزمایش‌هایى با موشک استینگر، و سپس موشک سایدویندر انجام گرفت. قابلیت‌هاى تهاجمى آپاچى براى نخستین بار در دسامبر ۱۹۸۹ در پاناما عملاً آزموده شد، و سپس در ۱۹۹۱ از این هلیکوپتر به‏ طور گسترده‏‌اى در جنگ خلیج فارس مورداستفاده قرار گرفت.

در ۱۹۹۰ برنامه ارتقاء بیشتر قابلیتهاى آپاچى آغاز شد. مهمترین قسمت این برنامه، استفاده از رادار موج میلیمترى وستینگ‌هاوس لانگ‏بو بود که بر روى دکل پروانه نصب شد. قیمت این رادار در سال ۱۹۹۵ حدود دو میلیون دلار بود. همچنین، موتورهاى پرتوان‌تر جنرال الکتریک هم بر روى این هلیکوپتر نصب شد. مدل اصلاح‏‌شده، به‏‌نام اى.اچ.-۶۴ دى. (لانگ‏‌بو آپاچى)، براى اولین‏ بار با رادوم نمادین لانگ‏‌بو آزمایش‌هایى را در ۱۱ مارس ۱۹۹۱ انجام داد. پس از حصول اطمینان نسبت به طرح جدید، اولین فروند لانگ‏‌بو آپاچى در ۲۰ اوت ۱۹۹۳ پرواز کرد.

AH-64

ای.اچ.-۶۴

  • انواع مدل‌ها:AH-64A (تولیدشده براى نیروى زمینى و صادرات)، AH-64B (ارتقاءیافته مدل اى. با تجهیزات پیشرفته‏‌تر بر اساس تجربیات جنگ خلیج فارس، لغو برنامه در ۱۹۹۲)، AH-64C (ارتقاءیافته مدل اى.، انصراف از برنامه در ۱۹۹۳)، AH-64D (لانگ‏‌بو آپاچى)
  • کاربران: ایالات متحده امریکا، اسرائیل، عربستان سعودى، مصر، یونان، امارات متحده عربى، هلند، انگلستان، …
  • تعداد تولید شده:
  • قیمت:
سه‌نما

شکل سه‌نمای ای.اچ.-۶۴ دی.

مشخصات فنی ای.اچ.-۶۴ ای.

مشخصات فنی

  • مراجع:

  • تاریخ آخرین بازبینی:

 

By

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *