Mi-4

 

میل-۴ ۱۹۵۲ Mi-4
هلیکوپتر چندمنظوره
  • نامگذارى نظامى ناتو: هاند
  • سازنده: میل (اتحاد جماهیر شوروى سابق)
هلیکوپتر میل-۴ هم از نظر ابعاد و هم از نظر عملکرد پروازى با هلیکوپتر امریکایى سیکورسکى اس.-۵۸ قابل‏‌مقایسه است. برخلاف روند مرسوم، هیچ پیش‏‌نمونه‏‌اى از میل-۴ ساخته نشد تا در زمان، صرفه‏‌جویى شود. اولین نمونه پیش‏‌تولید میل-۴ در آوریل ۱۹۵۲ پس از فرود بر روى زمین واژگون شد، و در ژانویه سال بعد، یک فروند دیگر آن هم دچار سانحه شد؛ با این حال، روند کار آزمایش و تولید میل-۴ متوقف نشد، و با تشخیص تأثیر پدیده مخرب «لرزش» در بروز این سوانح، تیغه‏‌هاى پروانه اصلى را اصلاح کردند. پروانه اولیه با تیغه‏‌هاى چوبى باریک‏‌شونده، قطر پروانه ۱۷/۲۲ متر و عمر خستگى (براى تیر) ۱۰۰ ساعت داشت؛ اما پس از بعضى تغییرات، قطر پروانه به ۲۱ متر و عمر خستگى به ۳۰۰ ساعت افزایش یافت.در انواع نظامى میل-۴، که غربی‌ها آنها را هاند نامیدند، یک اتاقک کوچک براى اجراى عملیات شناسایى و ناوبرى در زیر بدنه قرار گرفته که به در لولایى مجهز شده است. مشخصه این مدل‌ها، شیشه‏‌هاى دایره‏‌اى کابین است. هرچند میل-۴ براى اجراى عملیات ضدزیردریایى به یک رادار کاوشگر در زیر دماغه مجهز است، و می‌تواند اژدر و دستگاه صوتى کاشف زیردریایى حمل کند، وظیفه اصلی‌اش حمل دسته‏‌هاى سرباز است.
با وجود توقف تولید در ۱۹۶۸، هنوز هم از میل-۴  در امور نظامى و غیرنظامى تا سال‌ها هنوز استفاده می‌شده است.  این هلیکوپتر با موتور پیستونی مستقر در دماغه‌اش، توانایی حمل ۱۴ نفر سربزا مسلح را داراست.
ts_mi-4

هلیکوپتر روسى میل-۴ قابل‏‌مقایسه با هلیکوپتر امریکایى سیکورسکى اس.-۵۸ است.

  • انواع مدل‌ها: Mi-4 (هاند)، Hound B، Hound C (1977، مجهز به دستگاه پارازیت‏‌ساز)، Mi-4P (مدل باربرى در نواحى قطبى)، Mi-4L (قادر به حمل شش نفر مسافر)، Mi-4S (مدل کشاورزى و آتش‏‌نشانى، قادر به حمل ۱،۰۰۰ کیلوگرم پودر یا ۱،۲۴۵ کیلوگرم مایع شیمیایى)
  • کاربران:
  • تعداد تولید شده: (تا پایان تولید در ۱۹۶۸) ۳،۵۰۰ فروند
mil_mi4_3v

شکل سه‌نمای میل-۴

مشخصات فنی
  • مراجع:

  • تاریخ آخرین بازبینی:

 

By

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *