Embraer

 

امبرائر Embraer
برزیل
در اواخر دهه ۱۹۶۰ دولت برزیل براى تدارک یک هواپیماى کوچک ملى، که بتواند جوابگوى نیاز داخلى باشد، نیاز به یک سازمان متمرکز را احساس کرد. به این ترتیب، در ماه اوت ۱۹۶۹ شرکت امبرائر با ۵۱% سهم متعلق به دولت برزیل و ۴۹% سهم توزیع شده بین هزاران نفر سهامدار، تأسیس شد، و در دوم ژانویه ۱۹۷۰ عملاً به فعالیت افتاد. هدف اصلى اولیه از تأسیس امبرائر، تولید هواپیمایى بود که بعداً امبرائر-۱۱۰ (باندیرانته) نامیده شد. باندیرانته شاخص‌ترین محصول اولیه امبرائر بود که عمدتاً براى رفع نیازهاى «نیروى هوایى برزیل» طراحى شد.

وقتى که «وزارت هوانوردى برزیل» گروه موسوم به آى.پى.دى. را براى طراحى هواپیماى موردنظر تشکیل داد، یک مهندس مجرب فرانسوى به‏‌نام ماکس هالسته را براى مدیریت این برنامه به همکارى دعوت کرد. کار طراحى گروه آى.پى.دى. به ساخت پیش‏‌نمونه‏‌اى انجامید که در ۱۹۶۸ براى نخستین بار پرواز کرد. با این حال، پیشرفت امور چنان بود که هالسته امید چندانى به تولید انبوه هواپیماى مذکور نداشت، و به همین دلیل هم برنامه را ناتمام رها کرد، و به بولیوى رفت. درنتیجه، دو نفر مهندس برزیلى، به‏‌نام‌هاى هانس اسووبودا و فونته‏‌گالانته پسوتى، که از ابتداى برنامه در آن شرکت داشتند، ادامه کار را به دست گرفتند. با پیگیری‌هاى پائولو ویکتور، رئیس «مرکز فنى هوافضایى»، پشتیبانى دولت براى تأمین تأسیسات موردنیاز تولید هواپیما فراهم شد. همین تأسیسات بعدها به پایه اصلى فعالیت صنایع سنگین هواپیمایى در برزیل تبدیل شد.

رشد شرکت امبرائر بسیار سریع بود؛ چنان‌که تعداد نیروى انسانى این شرکت از ۲،۶۰۰ نفر در اواخر ۱۹۷۴ به بیش از ۴،۰۰۰ نفر در ۱۹۷۷ رسید. همزمان با تولید باندیرانته، امبرائر به تولید هواپیماى آئرماچى ام.بى.۳۲۶ (امبرائر-۳۲۶) براى «نیروى هوایى برزیل»، قطعاتى براى هواپیماهاى اف.-۵ئى. ساخت نورث‏روپ (خریدارى شده براى نیروى هوایى)، و چند فعالیت جنبى دیگر هم مشغول شد. تا دسامبر ۱۹۷۶ امبرائر یک‏‌هزارمین هواپیمایش را تحویل داد.

هم‌اکنون شرکت امبرائر در تولید هواپیما پس از شرکت‌های بوئینگ و ایرباس، سومین شرکت جهان محسوب می‌شود.

  • فعالیت‌های عمده: تولید هواپیماهاى خانواده امبرائر (۱۱۰، ۱۲۰، ۱۴۵، ۲۰۲، ۳۱۲، ۱۳۵، ۱۴۰، ۱۴۵، ۱۷۰، ۱۷۵، ۱۹۰ و ۱۹۵)، فعالیت مشترک براى تولید جنگنده تاکتیکى اى.ام.ایکس. با مشارکت ایتالیا و هواپیماى مسافربرى سى.اى.بى.-۱۲۳ با مشارکت آرژانتین و تولید انواع هواپیماهاى خانواده پایپر با مجوز، همکارى با شرکت امریکایى سیکورسکى براى تقویت قابلیت‌هاى امبرائر در زمینه مواد مرکب
  • مراجع:
  • تاریخ آخرین بازبینی:

 

By

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *