آرتم میکویان در یک خانواده روستایى ارمنى در ۱۹۰۵ به دنیا آمد. او از آکادمى نیروى هوایى روسیه فارغالتحصیل شد، و در ۱۹۳۷ به انجمن طراحان جنگندههاى روسى پیوست، و در طرح آى.-۱۵۳ فعالیت کرد. در تحقیقات مربوط به همین طرح، میکویان با میخائیل گیورویچ رابطه نزدیکى پیدا کرد؛ عنوان «میگ» از ترکیب حروف اول نامهاى میکویان و گیورویچ به دست آمده بود. در ۱۹۳۹ و پس از اعلام نیاز «نیروى هوایى روسیه» به یک هواپیماى جنگنده تکسرنشینه قادر به اجراى عملیات در ارتفاع بالا، میکویان و گیورویچ مشترکاً دست به کار شدند، و طرحى را به وجود آوردند که ابتدائاً آى.-۶۱ و نهایتاً میگ-۱ نامیده شد. میگ-۱ در پنجم آوریل ۱۹۴۰ براى نخستین بار به پرواز درآمد، و بهزودى رکورددار سرعت در بین هواپیماهاى روسى شد. این هواپیما، و مدل دوربردش، یعنى میگ-۳، عملکرد پروازى بسیار خوبى در ارتفاع بالا داشتند؛ اما براى اجراى عملیات در ارتفاع پایین چندان مناسب نبودند. به همین دلیل، تولید آنها پس از عرضه ۲،۱۰۰ فروند متوقف شد.در اواخر جنگ جهانى دوم، توجه میکویان و گیورویچ به پیشرانه جت معطوف شد؛ ولى سازندگان موتور در شوروى (سابق) هنوز پیشرفت چندانى در زمینه پیشرانه جت نداشتند. با بررسى ساختار جنگندههاى جت آلمانى غنیمت گرفته شده، اطلاعات مفیدى درباره این رده از هواپیماها و پیشرانههاى آنها به دست آمد که به ساخت جنگنده تکسرنشینه آى.-۳۰۰ انجامید. اولین فروند آى.-۳۰۰ در ماه مه ۱۹۴۶ بهدلیل شتابزدگى در مراحل ساخت، سقوط کرد؛ اما دومین فروند آن، در اوت همان سال بر فراز پایگاه هوایى توشینو به نمایش درآمد. به این ترتیب، دفتر طراحى میگ استفاده از پیشرانه جت را آغاز کرد. پیشرفت مهم دیگر میگ، استفاده از بالهاى پسگرا بود که اولین بار در ساختار میگ-۱۵ به کار رفت.
تا سال ۱۹۹۶ تعداد ۲۵۰ طرح در دفتر طراحى میگ توسعه یافته، و ۱۲۰ فروند پیشنمونه ساخته شده بود که به تولید ۵۵،۰۰۰ فروند هواپیما از خانوادههاى مختلف انجامید. در ۱۹۹۵ «سازمان تولید هواپیماى مسکو» (ماپو)، که در ۱۸۹۳ پایهگذارى شده بود، در گروه طراحى میگ ادغام شد، و دفتر طراحى ماپو میگ به وجود آمد. خود ماپو هم در طول دوران فعالیتش، حدود ۲۵،۰۰۰ فروند هواپیما از ۴۰ نوع مختلف تولید کرده بود.
سرانجام در ماه فوریه سال ۲۰۰۶ دولت روسیه شرکت میگ ماپو را با شرکتهای سوخو، ایلیوشین، ایرکوت، توپولف و یاکوولف ادغام کرد و شرکت جدیدی به نام «یونایتد ایرکرفت کورپوریشن» تاسیس کرد. |