دش ایت

۱۹۸۳

Dash 8

هواپیماى ترابرى نزدیک‏‌برد
  • نامگذارى نظامى: (کانادایی) سى.سى.-۱۴۲، سى.تى.-۱۴۲  (امریکایی)  ئى.-۹ اى.
  • نام رسمی: دی.اچ.سی.-۸
  • سازنده: دهاویلند کانادا (کانادا)
شرکت دهاویلند کانادا (اختصارا دى.اچ.سى.) در اواخر دهه ۱۹۷۰ هواپیماى مسافربرى چهارموتوره توربوپراپ دى.اچ.سى.-۷ (موسوم به دش سون) را به بازار عرضه کرد. تا زمان خاتمه تولید دش سون در ۱۹۸۸، تعداد ۱۱۱ فروند از این هواپیماى زودپرواز تولید شده بود، و دش سون در این بازار پررقابت، اعتبار ویژه‏‌اى کسب کرد که مرهون ویژگی‌هاى اقتصادى، عملکردى، و اعتمادپذیرى زیادش بود. اما به‏ دلیل انتقال مالکیت شرکت دهاویلند به شرکت بوئینگ، و بنا به تصمیم بوئینگ براى انتقال فعالیت‌ها از طرح دش سون به طرح جدیدتر دش ایت، تولید دش سون متوقف شد.

دش ایت اساساً طرح واسطى بین هواپیماى ۱۹نفره توین آتر و ۵۰نفره دش سون است. رقابت شدید دى.اچ.سى. با رقبایى مثل کاسا، نورتانیو، امبرائر، شورتس، و ساب در فروش هواپیما، باعث شد که سازنده دش ایت همه تجاربش را در ساخت این محصول جدید به‏‌کار بگیرد. دش ایت با ترکیب‏‌بندى شبیه دش سون (ولى در ابعاد کوچکتر)، عملکرد میدانى خوبى دارد. همانند دش سون، در طرح دش ایت هم طراحان با خوددارى از به‏‌کارگیرى اسباب‌هاى برآفزاى لبه حمله، از این تدبیر براى بهبود بیشتر عملکرد میدانى استفاده نکردند؛ آنها اعتقاد داشتند که چنین تجهیزاتى در دش ایت، با توجه به عملیات پروازى موردنظر، احتمال بروز اشکال را شدیداً افزایش مى‏‌دهد.دش ایت شباهت ظاهرى زیادى با دش سون دارد؛ اما برخلاف آن، به دو موتور مجهز است. این هواپیما براى اولین بار در ۲۰ ژوئن ۱۹۸۳ پرواز کرد، و متعاقباً گواهینامه صلاحیت پروازى را از کشورهاى کانادا، ایالات متحده امریکا، استرالیا، برزیل، ایتالیا، هلند، و انگلستان دریافت کرد. توقف تولید دش سون باعث افزایش فعالیت‌ها بر روى دش ایت شد؛ چنانکه از زمان تحویل اولین فروند دش ایت در ۲۳ اکتبر ۱۹۸۴ تا هشتم ژوئیه ۱۹۹۶، تعداد ۴۲۸ فروند از آن به ۹۶ مشترى در ۲۹ کشور جهان فروخته شده بود.

سرى ۱۰۰ اولین مدل دش ایت است. موتورهاى این مدل مخصوصاً براى شرایط عملیات گسترده جابجایى مسافر در مسیرهاى منطقه‏‌اى طراحى شده، و هر یک از این موتورها، توانى دو برابر توان هر یک از موتورهاى دش سون دارد. این مدل همانند دش سون قابلیت زودپروازى را (حتى در شرایط جوى بسیار گرم) داراست، و به‏‌طور استاندارد، به یکان قدرت کمکى مجهز است. مدل نظامى دش ایت ام. با تجهیزات ویژه الکترونیکى، ظرفیت حمل سوخت بیشتر، کف کابین تقویت‏‌شده، و تایرهاى کم‏‌فشار، براى ترابرى نیرو و بار، و یا آموزش ناوبرى به‏‌کار مى‏‌رود.

  • انواع مدل‌ها:
  • کاربران:
  • تعداد تولید شده:(تا ژوئن ۲۰۱۸) ۱،۲۴۹ فروند
  • قیمت:
DHC-8 3 view

شکل سه‌نمای دش ایت سری ۱۰۰

مشخصات فنی دش ایت سری ۱۰۰

مشخصات فنی

  • مراجع:

  • تاریخ آخرین بازبینی: 1399/۱۰/۲۸

 

By

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *